REIKI

VAI VOUA CELOR CARE AVETI CHEILE IMPARATIEI, DAR NICI VOI NU INTRATI, NICI PE ALTII NU LASATI SA INTRE!

joi, 22 septembrie 2011

Cele 7 Chakre

Ce sunt chakrele cred ca este prima intrebare care pusa. Ei bine cuvantul Chakra provine din sanscrita veche si inseamna "roata' sau 'disc" care desemneaza de fapt centrii energetici din corpul omenesc. Fiecare chakra are o traducere atat la nivel anatomic cat si emotional si psihologic. Ele reprezinta totodata nivele de constiinta,Arhetipuri,stadii ale vietii si au anumite sensibilitati aparte in care o sa facem o incursiune in cele ce urmeaza. Exista numeroase forme de reprezentare sau denumire a lor...dar toate teoriile converg spre una singura si anume ca exista o aura energetica care contine cei 7 centri principali. Fiecare chakra are un camp care ii corespunde si formeaza campul de energie a sistemelor vii.
Cele 7 Chakre sunt legate intre ele de canalul central si anume Sushumna care este localizat de-a lungul coloanei vertebrale. La baza Coloanei vertebrale sta si sarpele Kundalini sau Kundalini Shakti,Energia latenta a constiintei si creativitatii. Acest Sarpe are o deplasare ascendenta de-a lungul coloanei pana cand ajunge si iasa prin cea de-a saptea chakra,moment in care se realizeaza ceea ce se numeste trezirea constintei spirituale si este restabilit echilibrul transcedental uman.

Aceste chakre nu au o energie proprie ci o iau de la pamant si din jur ,asigurandu-le o functionare optima.
Pe langa chakrele principale exista in organism alte 300 de minichakre(fiecare punct de acupunctura este de fapt o minichakra).Avem si altele
in Afara corpului,nu se stie exact cate la numar,care in functie de pozitionarea lor anumite locuri exacte din care se incarca.
Chakrele II,III,IV,V si VI au si proiectii dorsale.I si VII fac impreuna o pereche dupa cum veti putea observa in imaginea care urmeaza :




In continuare vom prezenta fiecare chakra in parte analizand cateva caracteristici esentiale:
-Localizare
-Influenta fizica
-Influenta psihica si emotionala
-Inchidere si blocaje-efecte
-Culoare
-Element(apa,aer,foc,pamant,eter)
-Cromoterapie
-Aromoterapie
-Fonoterapie
-Meloterapie
-Cristaloterapie
Pentru fecare centru voi deschide un post nou pentru a evita aglomeratia si pentru a va putea da cat mai multe detalii.

Un comentariu: