REIKI

VAI VOUA CELOR CARE AVETI CHEILE IMPARATIEI, DAR NICI VOI NU INTRATI, NICI PE ALTII NU LASATI SA INTRE!

joi, 22 septembrie 2011

Chakra 1 MULADHARA sau RADACINA




-se afla in prelungirea coloanei vertebrale la jumatatea perineului
-Coordoneaza simtul mirosului,oasele, dintii,cartilajele, unghiile si toata regiunea inferioara a corpului (rect,intestine,anus,prostata si vezica urinara),glandele suprarenale.Dirijeaza echilibrul toxinelor in organism si echilibrul sexual al persoanei.
-are rol in supravietuire si in a face fata situatiilor de urgenta.Asigura legatura cu pamantul si raspunde de creativitate...este locul in care see acumuleaza angoasele si anxietatea ,ruperea de gandirea rigida si reguli,determina flexibilitatea si scurgerea in pamant a energiilor uzate.Contine informatiile familiale si asigura loialitatea.
-proasta functionare a acestui centru determina incapacitatea de a mentine stabilitate materiala,nivelul de traisi determina realizarea actiunilor impuse de frica. Exteriorizeaza efectele si traumele din copilarie legate de parinti. Se deschide brusc in situatii de criza si duce la instabilitate emotionala temporara.Blocarea determina ca persoanele sa fie rupte de realitate, aeriene, sa sufere de obezitate,hemoroizi,constipatie sau sciatica si determina un nivel scazut al imunitatii.Inchiderea ei completa duce la impotenta si sterilitate.
-Culoare:Rosu aprins-element -pamant
-cromoterapie-inundarea chakrei cu rosu foc
-fonoterapie-vocala U in do major
-meloterapie-orice fel de muzica ritmata
sugestie : http://www.youtube.com/watch?v=k3o4V2aK0B4&feature=related
-aromoterapie:cuisoare si cedru
-cristaloterapie:agat,granat,coral rosu,rubin,jasp

3 comentarii:

  1. Exista exemple de interpretare corecta a vocalelor pe net? O tonalitate are 8 sunete asa ca ...pe care din ele "cantam"??? Articolele sunt excelente. Seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. https://lupulalb.wordpress.com/2011/02/28/

    RăspundețiȘtergere
  3. Stoica Mihaela, poate linkul de mai sus te va ajuta :)

    RăspundețiȘtergere